14 agosto 2008

FESTIVAL EN JUMILLA

Buenas a todos,

ya estoy aquí de nuevo. He estado 5 días fuera, concretamente en el festival en Murcia con los del Esbart. Hemos ido a participar en el XXVII Festival Nacional Folklorico de la ciudad de Jumilla. Han sido 5 días muy intensos tanto de baile como de convivencia. Voy a haceros una pequeña crónica que sirva como resumen de todo lo que hemos vivido en Murcia:

En el Festival participamos los siguientes grupos:
  • COROS Y DANZAS DE JUMILLA (MURCIA)


  • GRUP DE DANSES QUART DE POBLET (VALENCIA)


  • ESBART DANSAIRE SÍCORIS "BALLET CIUTAT DE LLEIDA" (OLEEE)


  • GRUPO DE COROS Y DANZAS AMANECER (TOLEDO)


  • COROS Y DANZAS EXTREMADURA (BADAJOZ)


  • PANDA DE VERDIALES SANTON PITAR (MÁLAGA- los ídolos)


  • ASOCIACION CULTURAL (A CORUÑA)


  • COROS Y DANZAS DE MURCIA (MURCIA)


  • COROS Y DANZAS DE YECLA (MURCIA)


  • ASOCIACIÓN ETNOGRÁFICA DON SANCHO (ZAMORA)


  • y un grupo de MONGOLIA

DÍA 8 de AGOSTO (23 horas): Todos los miembros del Esbart nos reunimos, después de muchos ensayos y de preparar todo lo que necesitaríamos para el viaje, en nuestro nuevo local de cotilleos (una terraza en Cappont). Allí quedamos para cenar algo y hacer tiempo pq el autocar no salía hasta las 4 de la mañana. Era una hora peligrosa pq era muy pronto para ponerse a dormir pero muy tarde como para no echar una cabezadita. Así que como somos muy masocas pues de 23 horas a 4 de la madrugada estuvimos charlando y haciendo ambientillo para cuando llegáramos a Murcia, concretamente a Jumilla.


DÍA 9 de AGOSTO (12 horas): Llegamos a Jumilla. Allí ya estaban Erika y Josep. Nos instalamos en las habitaciones. Los miembros de l'ASTAFF (Meri, Mireia, Gerard y yo) junto con la directiva (Sandra y Pometes) nos instalamos en una habitación.

Ya en el Festival pues empezamos a recibir informaciones y a conocer a los otros grupos como a nuestros guías (Iván, Rosa (la prima) y Juana Carmen). La verdad es que estábamos todos agotados ya que en el autocar apenas habíamos dormido. Primer notición: hay que escoger a los abanderados para la inaguración y los que asistan a la presentación en el Ayuntamiento. Los elegidos: Meri, Mireia y yo para las banderas con ANA MARI y Palau y Sandra y Rosa Mari para el Ayuntamiento. Un ensayo banderil a pleno Sol murciano a las 6 de la tarde nos dejó aun más agotados. El resto del grupo se fueron a la piscina los muy... *@@*-+[..@. Pero como siempre había que triunfar jejejeje.


El festival empezó y la primera noche no actuábamos así que pudimos descansar y disfrutar de los otros grupos. Después los pringados de los abanderados a la cama de cabeza.

DÍA 10 de AGOSTO. Por la mañana y como buenos cristianos fuimos a misa. A unos cuantos del esbart les tocó hacer cosillas religiosas pero yo me escapé fuera de la iglesia y pude tomar el aire.

Al mediodía fuimos a bailar a una pedanía de Jumilla a 30 kms. de Jumilla. A la 1 del mediodía y con un Sol que mataba tuvimos la primera actuación. No salió muy bien que digamos pero un gran pica pica nos esperaba en un bar muy peculiar (cuadros y jarrones boniks). Lo mejor fue después de la actuación ya que llegó Gerard y, con él, el inicio del juego de los besos asesinos. Pude matar a 3 dansaires pero Erika acabó con mi vida en el juego. El juego fue divertidísimo.

Por la noche tuvimos ensayo de emergencia para evitar el error matinal. Aunque fue peor el remedio que la enfermedad jejejeje. Pintaban bastos. Pero por la noche un mojito nos animó a distraernos una mica.

DÍA 11 de AGOSTO. Otra calurosa actuación delante del Ayuntamiento de Jumilla. La actuación fue bastante bien. Pero lo mejor las entrevistas que nos hicieron para TeleJumilla y las sesión erótico-festivas en el patio interior del Ayuntamiento. Hay que conseguirlas.

Por la tarde surgió una procesión que me tragué entera a una velocidad punta de 1 km/h. Jejejejeje. Por la noche debutábamos en el festival. Y por la llorera de la Ana Farré y las cataratas del Niágara de la Baena se ve que salió genial. Un gran día y una gran actuación.

Después vivimos todos un cuento de hadas con Häensel Pometes y Meri Gretel para celebrar su cumpleaños. :D

DÍA 12 de AGOSTO. La cobla Riella actuaba en un museo junto con el grupo de Badajoz. El público aun lo estamos esperando. A quien yo no esperé y se presentó de sorpresa fue un ataque intestinal bastante líquido :P

Por la tarde otro ensayo con nuestra amiga Ana Mari. Meri y yo en las banderas y Albert y Mireia con sus cintas.

Por la noche volvimos a actuar ya que era la clausura. La actuación salió bien y la clausura del festival (banderas, cintas y confeti) fue super glamurosa. El festival se había acabado.

DÍA 13 de AGOSTO. Después de desayunar nos largámos para Lleida y nos despedimos de Murcial. Sobre las 6 de la tarde descargábamos el autocar. Como nos íbamos a echar de menos lo celebramos con un champú en el bar del Sícoris. A las 23 horas por fin me metía en ¡¡¡¡mi cama!!!!
La verdad que he estado de maravilla. El Festival muy bien organizado y genial. Y la convivencia con todo el grupo muy buena. Voy a echar de menos los momentos de ponerse a dormir (o intentarlo) en la habitación y las chorradillas que hacíamos. Han sido 5 días geniales con gente muy especial y a los que quiero mucho. Un beso boniks!

Seguro que me dejo muchas cosas por eso están los comentarios que podeis añadir. Jejejeje.

Aquí van más fotos:
Los abanderados de Ana Mari en su primer ensayo.

Los Choco-bollos.

Con las dos más wapas del esbart: Alba y Júlia.

De vuelta pa Lleida: Mireia, Gerard, Marta, Aleix.

Los 3 Aranesitos: Josep, Andreu y yo.

¡MÁLAGA...LOS ÍDOLOS! (Són els originals)

¡VIVA EL ESBAR DANSAI!

30 comentarios:

  1. Ui,que boniko,cuando kerramos volvernos nostalgicos podremos mirar tu blog abel :D
    dire k kizas no conocias las incursiones del palauet, k entrava en las habitaciones con un frontal i pasta de dientes, el dia siguiente algunos se levantavan con los pies pringosos, no sabemos pork....xDDD
    como lo veo todo en castellano, i tu lo escribes asi, yo por si acaso tambien xD
    ya se sabe ante la duda, la mas te..ejem* la mas segura.....xDDDDDD

    dws =) *Guerau*

    ResponderEliminar
  2. Hola Guerau,
    tranqui tu escriu en català home.
    Així m'agrada q participeu i poseu el vostre granet de sorra per fer un REMEMBER d'aquest viatge tan bonik.

    Qui s'anima mes?

    ResponderEliminar
  3. Ué!
    Quina crònica més detallada! però no tens perdó....Nyiiiiiic, prrrr, txin TXIN txin TXIN .... Màlaga ha deixat un record en el nostre cor, igual que la nena de Kalmikia.
    Molt bé el blog!!
    Salut!
    :)

    Albert F.C.

    ResponderEliminar
  4. La veritat que Màlaga s'ha guanyat el nostre reconeixement.

    Lo de la nena mongola doncs no ho sé pq estava darrera de l'escenari ja que havia de entrar amb la bandereta...jejejeje

    Albert F no sé qui ets perdona'm! Identificat!!!! :)

    ResponderEliminar
  5. Ara si que sé qui ets!

    Albert Follet Cabron.

    ResponderEliminar
  6. Hola!
    Que xulo el blog! M'agrada moltissim, és com tu dius, bonik! jeje. Ja m'estic enyorant... Ja se el que tinc de fer quan estigui nostalgica obriré akesta pàgina i a llegir i mirar fotos! espero que ens les paseu eh... Ens veiem aviat a fer mes morisques i punts plans!

    Ariadna! "blancaneus"

    ResponderEliminar
  7. Hola Ariadna,

    ja m'agrada q trobis aquest blog bonik. Jejejeje.

    Ara a treballar dur per a un altre festival. Jejejeje

    un sito!

    ResponderEliminar
  8. Kam d'aclarir!!!!! Lo món mentre hi hajo asbart no s'ansorrarà. Tio lo bloc super bonic!!! Això és una crònica. Jo no tinc gran cosa que afegir-hi només les estonetes ralaxants a les piscines quan la Baena i la Mari i sus cintas i sus banderas mos deixaven temps. Comentar el super bon rotllo amb la cobla Riella i reiterar amb les estonetes abans d'anar-nos-en a dormir.
    També que després de les actuacions etava bé lo bocata que mos foteiem per quatre euros, sisquere mos ajudava a mantenirmos vius fins a l'un demà al matí a "París" (gran descobriment). Per cert que collons volen dir totes aquestes D, no entenc el xDDDDD, ni xD (que vol dir perdó??? no :P ni el cap de Déu. Fins aquesta nit i prepareuse per vere la super actuació!!!!! Ué!!!!!! el vídeo ja està apunt

    ResponderEliminar
  9. Per cert l'anònim d'abans era jo, sabeu qui sóc no????
    Ansacte, lo mateix.

    ResponderEliminar
  10. CALDERÓ CALDERÓ CALDERÓ. Avui segur q ens cagarem potes avall al veure l'actuació de Los Ricos tb Lloran. Jejejejeje.

    Un sito i fins el vespre!

    Una coseta que cal remarcar als visitants del blog: ANEU A MURCIA que allà no hi ha crisis ni res. Un café 0'80 €, un mega esmorzar o sopar 4€. Amb aquests preus no sé com la Ana Mari podia estar estressada.

    ResponderEliminar
  11. Però quin blog més bonikkkkk!!!!!
    No hi falta cap detall, i els comentaris, i les fotos (sort que amb la bandera em veig) i el video dels de Múrcia,... GENIAL!!!! Moooooltes gràcies Abel.
    Jo us passo per correu el Garrotín de l'Esbart Dansai pq el puguis afegir (si es pot).
    De fotos no en tinc gaires, però ja arribaran.
    Mooooltíssimes gràcies a tots i totes!!!!! Gràcies a vosaltres el Festival, el viatge, les actuacions, la convivència, les rialles i les llàgrimes, els nervis, la col·laboració,... ha sigut INOBLIDABLE!!!!!
    Mireia (la camuflada de las banderas i la pringada de las cintas)

    ResponderEliminar
  12. Ara mateix actualitzo el blog amb el Garrotín!

    ResponderEliminar
  13. Això no té nom!!Tothom abocat amb l'asbar! Comença a fer por i tot! Potser sí que ens estem convertint en una mena de secta!!
    D'aquest festival hem de fer un recull important, així que els informàtics i llestets, ja us podeu posar mans a l'obra i fer un dvd amb la gravació de les actuacions i totes les fotos de tothom i altres que preparin una impressió escrita de la crònica, blog, comentaris, missatges del correu, garrotins .... Quan ho tinguem, la Mireia tornarà a robar i ens farà fotocòpies per a tots. Ah! n'haurem de fer una còpia pel club, per a que d'una vegada se n'enteron del què fem!!!

    Bueno, com ja he tornat a manar, suposo que sabeu que sóc la Bae!! Fins al vespre i petons!! Ja us enyoro, tot i que m'ha anat bé descansar!! Per cert, prepareu-vos, perquè ja he recuperat la veu!!
    I que sapigueu que el Paco, baixa expressament d'Ós per veure'ns. Està content i penso que amb ganes de tornar-se a deixar veure sovint!!

    ResponderEliminar
  14. Sandra li cantem el Garrotín al Paco a l'estil Verdiales?

    Jejejejeje.

    ResponderEliminar
  15. EIH. MOLT BE I MOLT IL.LUSSIONAT DE VEURE ELS BONS MOMENTS QUE EM PASSAT TOTS JUNTS PER LES ESPANYES.
    SI, CREC QUE NO PODIA ANAR MES BE AQUEST FESTIVAL. EM ACABAT DE REACIONAR-NOS ENTRE NOSALTRES, EM BALLAT LA MAR DE BE, I PER DEMANAR MES....ENS HO EM PASSAT MOLT DIVERTIT.
    RESPECTE LES XERRARES DE LA NIT...., NO RECORDO RES. SI DORMIEM DE SEGUIDA !!!!!!
    ABELIN XATET, AQUEST BLOG ES UNA PETITA GRAN JOIA, EN LA QUAL ENS PERMETS PODER PARTICPAR. GRACIES PER ESTENDRE LA FEINA QUE FEM PER TOT EL MON MUNDIAL, DEL UNIVERS UNIVERSAL. ETS EL MES MILLOR.
    PER CERT....SOC LA AGRADECIDA Y EMOCIONADA. THE POMETES MAN.

    BAIXEM UNES ESCALES???????????

    ResponderEliminar
  16. HOLA, SOY IVAN, DESDE BUDAPEST.
    ESTA SANDRA ???

    ResponderEliminar
  17. OYE CHICO DE LA BANDERA, ME RECUERDO DE TI Y DE ESAS NIÑAS QUE FUERON CONTIGO AL ENSAYO DE ESCENARIO. DECIDOS QUE CATALUÑA TENIA QUE IR QUINTA Y NO SEPTIMA. O FUE AL REVES ????, DA IGUAL, PERO COÑO SALIR YA !!!, QUE NO ES TAN DIFICIL. VAMOS A REPETIR, YA QUE ALGUNOS NO ESTUVIERON MUY ATENTOS, EL PROXIMO AÑETE. SALUDOS DESDE JUMILLA. POR CIERTO ME VENGO LA SEMANA QUE VIENE A LLEIDA. TENEIS UN LUGAR DONDE DORMIR ???

    ANA MARY SENYERA

    ResponderEliminar
  18. QUE BONA LA PUBLICACIÓ DELS DE MÀLAGA!!! SÓN ELLS, ELS MATEIXOS!!! NO M'HO PUC CREURE!!!

    IVAN SÍ, SOY SANDRA; COMO VA POR BUDAPEST???

    OYE ANA MARI, XAVI DICE QUE TIENE UNA HABITACIÓN PREPARADA PARA TI PARA TU PRÓXIMA VISITA A NUESTRA CIUDAD. TE LA HA PREPARADO LLENA DE BANDERAS, CINTAS Y CONFETI DE TODOS LOS COLORES. ESTARÁ ENCANTADO DE RECIBIRTE EN SU CASA. LÁMALE PARA CONCRETAR EL DÍA Y LA HORA!!

    HASTA PRONTO!!

    ResponderEliminar
  19. JAjajajajajja. Pometes l'ha que s'ha muntat amb l'Ivan que va a casa de la Sandra i l'Ana Mari jajaja. Pero has vist al correu que ella ens ha enviat un mail?

    Quina por

    ResponderEliminar
  20. jojojo pos escriurem amb Català xD
    aixo s'esta tornan un foro o k? xD
    per cert, si algu sap com mira progames ja fets amb la televisio d lleida , k ho digui, k es veu k vam sortir el andreu jo i el regue per alli, i nomes va veure-ho un troç el andreu, aixo no pot ser! xD
    per més informacio...pregunteu-nos xD
    dws!^^ *Guerau*

    ResponderEliminar
  21. I com es que vau sortir? Conteu una mica el motiu vaaaaa.

    Un saludo!

    ResponderEliminar
  22. Hola!
    Quin exit aquest blog!
    Doncs estic investigant la telejumilla aquesta i no vec res però van entrevistar a la Sandra el Xavi i a l'Alexandra, Laura i a mi (Ariadna) no si se algu mes..i jo no se quin idioma vaig parlar me van agafar sobtada! espero que no surti aquesta entrevista! Ens veiem!

    petoons!


    Ariadna.

    ResponderEliminar
  23. holaaa!
    Abel! m'ha agradat molt la crònica que has fet del viatge! que per cert, ja passareu les fotos! :)
    Avui he obert el correu i m'ha fet molta ilu trobar-me tants mails vostres!.. no deixo de pensar en lo bé que ens ho vam passar. Crec que entre tots hem sabut trobar el significat de grup.
    cada moments que hem passat junts ha estat especial, i això farà que sigui un viatge per recordar.

    una abraçada!!
    júlia.

    ResponderEliminar
  24. Que alguns tinguem la fama de "nyonyos" vale, però finalment penso que tots ens movem més o menys, pels mateixos sentiments. Quina il·lusió em fan tots els missatges i sobretot paraules com les de la Júlia; que justament ella parli d'un únic grup i de la persistència en el temps dels records ... és un èxit.
    GRÀCIES A TOTS, PERQUÈ ESTAR AMB VOSALTRES, ÉS UN REGAL MÉS GRAN CADA DIA!!!

    ResponderEliminar
  25. M'he oblidat de signar l'últim comentari però suposo que heu deduit que sóc la nyonya nº 1, que plora després de les actuacions (la Bae)

    ResponderEliminar
  26. Escolteu no podem tornar a sortir del Festival pq sino aixo semblarà Los Ricos tb lloran parte 2.

    La veritat es q tb va servir per coneixer-nos una mica mes i conviure mes els "joves" amb els "vells".

    Un sito fort.

    ResponderEliminar
  27. El grupo era de la kalmikia,Rusia no de mongolia.

    ResponderEliminar
  28. Gracias por corregirme.

    Un saludo bien fuerte!

    ResponderEliminar
  29. hola!!!! soy juana carmen!!! que tal =???? como estais todos??? nosotros estamos preparando la muestra infantil de nuestros niños, que este año trata sobre el circo. nosotros estamos muy bien , pero la mejor Rosa que esta la chica en Alemania de Eramus. recibimos vuestro email y lo colgamos en el tablon de anuncios del grupo, muchas gracias por todo. besos juana

    ResponderEliminar
  30. ESA JUANA! Un besazo y a ver cuando podemos volver ;?

    ResponderEliminar